Beställt hem en byggsats för en redskapsbod

liten-redskapsbod-i-traDetta ska verkligen bli intressant att se för jag har nog aldrig ens varit i närheten av att bygga något sådant själv. Jag har sagt till min sambo att det är jag själv som ska bygga i hop redskapsboden för jag vill lära mig mer om byggnation för det ska inte bara vara han som bygger på hemmet.

Jag kan vara ärlig med att jag ibland faktiskt tittar på Arga Snickaren och han den där Anders säger alltid till deltagarna att båda måste kunna bygga på huset. Det är lätt att det bara blir mannen som bygger på huset och att frun tar barnen d.v.s. frun får alltid det roliga medans mannen få bara bygga.

Jag håller ju med om att det skapar ett problem men tyvärr så är faktiskt män bättre på att bygga än kvinnor OM man tittar rent generellt på det. Men det beror ju på att männen antagligen har det större intresset för byggnation medans kvinnorna inte har det. Så på automatik blir det ju sambon som får utföra bygget då de har mer kunskap (oftast).

Men denna gången har jag sagt till honom att jag själv vill bygga ihop redskapsboden för det är mitt egna lilla projekt som jag vill klara av själv. Jag kommer så klart behöva fråga honom om några saker under bygget men jag får se det som att jag lär mig något. Jag vill inte att han alltid ska känna att det är han som ska bygga för det blir inte riktigt schyst tillslut.

Usch nu låter jag så politiskt korrekt som jag inte gillar att vara men det är lite sanning i det och som kvinna vill man kunna klara sådana här saker. Man vill inte vara bunden till könsroller.

Jag fick idén när jag tittade efter utomhusbelysning på byggahus så av en slump så hamnade jag på redskapsbod och det är där jag tog beslutet att beställa en liten redskapsbod i trä som jag får måla till våren, förutsatt att jag lyckas få ihop det till snarast. Tyvärr var leveranstiden nästan tre veckor men jag hoppas det dyker upp snart så jag kan sätta igång snarast.

 

Hemmet

Tips – Havet går att rädda

Edit: oj jag fick återplublicera för något gick fel tydligen.

djurlivet-i-havet

Jag vill tipsa om att läsa WWF artikel om att rädda haven inte är försent, Många av mina vänner verkar ha slutat bry sig för de känner att det är försent att rädda antingen haven eller något annat. Jag vet att det finns en viss uppgivenhet hos många men det finns en god chans att vi kan lyckas rädda så inte förrödelsen blir total och senare i framtiden kan man faktiskt bygga upp haven igen för att vända trenden.

Så snälla gå in och läs på http://www.wwf.se/vart-arbete/hav-och-fiske/radda-ostersjon/havet-gar-att-radda/1249336-havet-gar-att-radda

Detta är ett väldigt viktigt ämne som jag brinner för och är ett ämne som berör oss alla då vi alla delar detta jordklot och alla måste bidra med något för att vi ska kunna lyckas.

Okategoriserade

Letar efter ett bra förvaringssystem

kopmansdiskVi håller på att renovera lite i vårat hem just nu men det är framförallt nere på undervåningen som behövde lite renovering nu i höst. Vi har ganska mycket skit kvar sen vårat förra boende innan vi flyttade och många möbler har tagit stryk genom åren med barn och djur.

Just nu sitter jag och planerar hur vi vill göra med hallen för den är så trång med allt skit som vi måste ha framme. Bland annat är det alla ytterkläder till barnen samt vi vuxna men också koppel till hunden med mera. Nu har vi en skänk bara med två enkla lådor men det räcker inte speciellt långt till alla oss i familjen.

Så nu tittar jag på en byrå eller dylikt och har kommit fram till att en köpmansdisk kan vara något för oss. Jag vet att mina föräldrar hade en gammal köpmansdisk i deras källare för när jag var kanske 5 år men den finns inte kvar längre vad jag vet. Men antagligen var den ganska så sliten så det nog inte varit värt att ställa in den här.

Jag har tittat lite på köpmansdiskar och har faktiskt även kollat in blocket men jag tror inte jag är sugen på att köpa något begagnat denna gången även om möbeln får lite fin karaktär med lite slitage på just köpmansdiskar.

Troligtvis kommer det bli en helt ny och min tanke var att placera den under spegeln i hallen och ha den som extra förvaring. Förvaring till alla barnens småkläder som vantar, halsdukar eller dylikt samt våra nycklar som vi slänger på skänken när vi kommer hem.

Förutom möbler så håller vi på att riva ned en vägg i anslutning till köket som vi vill ha bort så det blir lite luftigare i hallen när man kommer in. Mycket av ljuset i hallen kommer från köket så hallen kommer bli väldigt mycket ljusare nu när den väggen är borta.

Sen ska vi måla om hela taket på undervåningen och det kommer bli väldigt drygt jobb men här kommer vi båda hjälpa till för målningen klarar jag av i alla fall.

Inredning

Julmarknad i Berlin

julmarknad-berlinJag har länge planerat att resa till Berlin för att gå på de stora julmarknaderna men har aldrig riktigt tagit tag i det även om vi har pratat om det flera gånger. Så nu har jag och sambon beslutat att vi detta året ska gå julmarknad i Berlin som startar kring den 28e november.

Våran plan är ju så klart att kombinera resan lite och göra det lite till en romantisk weekend / julmarknad för det kan ändå vara ganska romantiskt att gå bland alla stånd och butiker samt att julstämningen kommer igång relativt tidigt för en.

Jag har tittat lite på hotell här och det är inte så farligt dyrt att bo ett par nätter i Berlin och utbuden av hotell i Berlin är relativt stort jämfört med många andra städer jag har tittat på.

För att minimera kostnaden så kommer vi troligtvis flyga ned då vi misstänker att det är det billigaste alternativet men jag har inte hunnit kolla mer på alternativa resemedel. Ett nattåg ned till Berlin kan vara ett alternativ men har inte hunnit kolla kostnaden på det och bilen är nog inte alls ett alternativ.

Om du själv är intresserad av julmarknader i Berlin finns det mer att läsa på Vagabond och julmarknaden vi ska gå på är Klunkerkranich julmarknad som börjar den 28e November till den 20e December. Detta ska vara en av de lite bättre marknaderna i Berlin fast där finns flera andra julmarknader att gå på i Berlin.

Jag kan varmt rekommendera att gå på dessa typer av julmarknader då de tillför så mycket mer än i t.ex. Sverige. Julmarknader i Sverige är pinsamt dåliga i jämförelse.

För några år sedan tog vi in på hotell i Stralsund för att prova deras julmarknad och även om Stralsund är ganska litet så var julmarknaden riktigt bra så man har ju stora förhoppningar om marknaderna i Berlin.

 

 

Resa

Såg en lättare älgolycka

älgarDet är inte ofta man ser viltolyckor och framförallt inte olyckor med älgar här i denna delen av landet men igår fick jag och sambon vittna hur farligt det är att krocka med så pass stora djur.

Vi låg och körde på motorvägen när helt plötsligt alla framförvarande bilar mer eller mindre ställde sig på bromspedalen och några sekunder senare se vi lite längre fram ett relativt stort djur springa vidare in i skogen haltandes. Första tanken var ju att djuret hade lyckats komma undan utan någon krock med vi förstod snabbt att så inte var fallet.

Tydligen så har en bil framför oss haft oturen att krocka med älgen och när vi stannade bilen för att gå ur och se hur det gick med dessa personerna som krockade fick vi se hur pass allvarligt det är att krocka med så pass stora djur. Nu var inte detta inte en fullskalig krock med hög hastighet då föraren lyckades bromsa hårt innan kollision men ändå så var fronten på bilen helt totalt förstörd.

Nu sprang ju älgen i väg och jag har väldigt svårt att tro att älgen klarar sig efter en sådan krock så antagligen har polisen ringt in en jägare som antagligen fick följa upp älgen i efterhand.

Men jag förstår nu hur himla farligt det är att krocka med så stora djur och denna älgen kändes ändå inte som en fullvuxen älg direkt så det kan helt klart bli värre med ännu större djur.

Så kör nu lugnt på vägarna där det finns hög risk att t.ex. någon älg kan springa ut!

 

Private

Behöver en klösmöbel till Bibbi

min-katt-bibbiSå himla störigt… Vi skaffade en katt för några månader sedan som heter Bibbi och nu har hon börjat klösa på lite olika ställen som på soffan, köksbordet, dörrkarmarna men hon har också börjat gå loss på väggarna??? Jag vet inte varför för vi har ju klösbräda på två olika ställen som hon kan klösa på och nu har tapeten börjat lossna i vissa hörn som hon har varit på.

Jag vet inte om det kanske har med att göra att denna typ av katt är extra aktiv eller något men det är sjukt störigt så nu funderar jag på att köpa ett relativt stort klösträd som hon kan hänga och klösa på. Det roliga var ju att både min sambo och jag var överens om att köpa en katt som är lugn men jag antar att det är lite som bingohjulet för man vet ju aldrig vad man får hem 🙂

Jag såg att klösträd och kattprylar har ganska häftiga klösträd till normala priser så det blir nog till att införskaffa sig ett sådant träd.

Om inte klösträdet hjälper vet jag inte vad jag ska göra förutom att kanske försöka prova någon form av hormonlugnade doft som man kan spruta ut i lägenheten. Förr vet jag att det fanns fy-spray men det verkar inte som det finns att köpa längre? jag vet att mina föräldrar hade det i alla fall som de sprutade på allt som inte katten skulle röra.

Någon som vet om det finns något som likar fy-spray? skulle vara glad om någon kunde rekommendera någon liknande produkt. Min idé var ju att köpa fy-spray och spruta på allt där katten har varit och klöst sen köpa ett klösträd och dränka in klösträdet i kattmynta eller något.

 

Private

Ett tag sen jag bloggade, det är dags att börja blogga ofta igen

fifty shades of greyDet var tyvärr ett tag sen jag bloggade men jag ska faktiskt ta och skärpa mig nu för detta är ändå min lilla digitala ”dagbok” som jag vill kunna läsa efter några år plus att jag har saknat att kunna skriva av mig. Jag har haft dagböcker förr i fysisk form men har aldrig riktigt tyckt att det är kul att skriva på vanligt papper och penna för min skrift är riktigt ful tyvärr därför var min plan att göra en digital dagbok i stället. Sen är det inte direkt enkelt att klistra in bilder i vanlig dagbok och bilder i dagboken gör det lilla extra.

Just nu sitter jag på tåget till Göteborg där jag ska möta upp några arbetskamrater för att gå på föreläsning om barns förmåga att ta in intryck. Förhoppningsvis är det en intressant föreläsning för jag lämnar ändå min familj på grund av detta i två dagar. Det är faktiskt ganska skönt att åka tåg, speciellt nu när man kan surfa online på SJs tåg. Jag minns inte senast jag åkte tåg så här långt men just nu är det typ bara jag som sitter här i denna vagnen så det är riktigt lugnt och skönt.

På fredag ska jag äntligen gå på bio med mina väninnor för att se Fifty Shades of Grey! det ska verkligen bli toppen och förhoppningsvis är filmen lika bra som böckerna eller i alla fall nära men tyvärr har man hört delade meningar om filmen. Jag försöker dock att inte ha några större förhoppningar så man slipper bli så missnöjd om det är dålig. Efter det kommer vi gå ut och äta lite på en sushirestaurang samt ta några drinkar efteråt men det blir definitivt inte någon nattklubb. Det var ganska längesedan jag kände något sug att springa på nattklubb i och med jag inte är singel men jag har fullförståelse för vissa av mina väninnor som hänger på klubbarna då de är singlar. Att vara singel och gå på nattklubb är 80% av nöjet.

Private

Stökig jul, mysig nyår – dags att införskaffa en lekhage till den lilla…

nyårNu är ”äntligen” julen och nyår över!

Eller ja det kanske inte är så himla skönt att julen är över men på något sätt så känns det så nu för julen var faktiskt riktigt jobbig. Jag trodde inte det skulle bli så jobbigt som det var att försöka underhålla / servera alla i familjen / släkten men framförallt barnen var riktigt jobbiga, usch låter så illa att skriva det… men mer om det längre ner.

Jag tror jag har en känsla av att allt måste vara perfekt när man bjuder över folk och jag vill så gärna att alla ska så trevligt men även att de ska bli servade så gott som det går. Men det slutar med att jag mår dåligt av att jag känner att jag behöver stå alla till mitt förfogande som om jag var någon servitris på en restaurang. Men det är helt sjukt när jag väl tänker på det för det är väl ändå så att även jag ska få ha det lite mysigt?

Det är helt klart något jag nu känner att jag behöver jobba med faktiskt, personlig utveckling?

lekhageNu ska jag försöka att inte låta som en surkärring men barn kan vara så jobbiga! de ska pilla på allt i hemmet! och för att göra saken ännu roligare för barnen så finns där gott om juldekoration överallt som är potentiellt farligt. Nu är detta ju lite av mitt eget fel för jag borde tänkt längre och anpassat dekorationer lite då jag visste om att där kommer finnas flera barn.

Nu funderar jag starkt på att köpa en lekhage att ha hemma faktiskt som även hade varit perfekt när vi är på besök hos bekanta. Problemet är att hitta en lekhage som är relativt mobil så det går att ta med den i bilen och framförallt så ska den vara enkel att montera.

Jag hittade faktiskt lite bra information på lekhage.nu som tipsar om vilka modeller som rekommenderas. Jag bara önskade att vi hade en sådan vid julen för det blev en massa springandes och mycket tillsägningar helt i onödan känner jag, det blev rätt tråkig stämning då och då och en hel del skrik som förstörde.

Barn

Oj vad tiden går snabbt, snart julafton

julen är härDet är helt sjukt vad tiden går snabbt… det är redan den 20e december och det betyder så klart att julafton snart infinner sig. Jag är inte ens i närheten av klar när det gäller bakning eller julklappar så nu bli det till att spenderar ett par dagar i olika affärer men som tur är så älskar jag att shoppa. Om jag lyckas få med sambon detta året återstår att se för förra året tröttnade han ganska så snabbt och det blev lite gräl där i slutet av shoppingen.

Jag antar att han inte är lika glad i att handla som jag är…

När det gäller all matlagning samt bakning vet jag faktiskt hur jag ska lyckas med det och det finns en ganska så stor risk att jag faktiskt köper det mesta färdigt detta året för tiden finns inte där riktigt. Det är möjligt jag gör skinkan i alla fall för den klarar sig själv i ugnen men allt bakande tar ganska mycket tid så det mest kommer jag nog köpa förutom mandelsnäckorna för de vill jag göra själv.

Nu börjar det också bli dags att planera inför nyår för vi har faktiskt ingen plan vad vi ska göra då, förhoppningsvis blir vi bjudna till någon så slipper man förbereda allt. Visst det är kul att bjuda över folk men jag känner lite att julen räcker detta året sen får vi försöka hitta var vi ska vara på nyår. Hittar vi inget kommer vi nog bara stanna hemma själva och mysa för det blir lite för mycket att hålla i julen och nyår känner jag.

Private

Vårat nästa inköp – åkpåse

ekologisk åkpåseNu har magen blivit ännu större och jag har börjat kunna känna lite sparkar då och då men speciellt på kvällen när jag ska sova så klart! Så det är inte alltid helt lätt att lyckas somna på grund av detta.

Vårat nästa inköp kommer bli en ordentlig åkpåse till vagnen och jag sitter just nu och försöker lära mig allt som finns att veta kring åkpåsar.

Från vad jag har läst så behöver en åkpåse vara enkel att tvätta på grund av spyor med mera och folk verkar också rekommendera naturliga åkpåsar som är tillverkade av ej giftiga material. Men detta gäller även allt annat som kläder vad jag har förstått för tydligen innehåller kläder väldigt mycket gifter som man bör undvika.

Åkpåse rekommenderar i alla fall ull eller fleece på tyget närmast barnet men jag skulle nog välja ull framför fleece då det är mer naturligt.

Linn Jung tipsar om rätt fina åkpåsar men det verkar som de har fleece närmast barnet och jag vet inte riktigt vad jag tycker om fleece egentligen. Fleece är ju ett sådant konstigt ämne som smutsar ner naturen och speciellt haven med sina plastpartiklar.

Så jag kommer nog försöka väja en med ull då det känns mer rätt att välja, måste tänka på naturen!

Petitbarnvagnar.se har en tvådelad ekologisk åkpåse jag just nu tittar på som inte är för dyr och som verkar prisvärd. Så det blir nog till att beställa en sådan.

Barn