Såg en lättare älgolycka

älgarDet är inte ofta man ser viltolyckor och framförallt inte olyckor med älgar här i denna delen av landet men igår fick jag och sambon vittna hur farligt det är att krocka med så pass stora djur.

Vi låg och körde på motorvägen när helt plötsligt alla framförvarande bilar mer eller mindre ställde sig på bromspedalen och några sekunder senare se vi lite längre fram ett relativt stort djur springa vidare in i skogen haltandes. Första tanken var ju att djuret hade lyckats komma undan utan någon krock med vi förstod snabbt att så inte var fallet.

Tydligen så har en bil framför oss haft oturen att krocka med älgen och när vi stannade bilen för att gå ur och se hur det gick med dessa personerna som krockade fick vi se hur pass allvarligt det är att krocka med så pass stora djur. Nu var inte detta inte en fullskalig krock med hög hastighet då föraren lyckades bromsa hårt innan kollision men ändå så var fronten på bilen helt totalt förstörd.

Nu sprang ju älgen i väg och jag har väldigt svårt att tro att älgen klarar sig efter en sådan krock så antagligen har polisen ringt in en jägare som antagligen fick följa upp älgen i efterhand.

Men jag förstår nu hur himla farligt det är att krocka med så stora djur och denna älgen kändes ändå inte som en fullvuxen älg direkt så det kan helt klart bli värre med ännu större djur.

Så kör nu lugnt på vägarna där det finns hög risk att t.ex. någon älg kan springa ut!

 

Private

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *