Julmarknad i Berlin

julmarknad-berlinJag har länge planerat att resa till Berlin för att gå på de stora julmarknaderna men har aldrig riktigt tagit tag i det även om vi har pratat om det flera gånger. Så nu har jag och sambon beslutat att vi detta året ska gå julmarknad i Berlin som startar kring den 28e november.

Våran plan är ju så klart att kombinera resan lite och göra det lite till en romantisk weekend / julmarknad för det kan ändå vara ganska romantiskt att gå bland alla stånd och butiker samt att julstämningen kommer igång relativt tidigt för en.

Jag har tittat lite på hotell här och det är inte så farligt dyrt att bo ett par nätter i Berlin och utbuden av hotell i Berlin är relativt stort jämfört med många andra städer jag har tittat på.

För att minimera kostnaden så kommer vi troligtvis flyga ned då vi misstänker att det är det billigaste alternativet men jag har inte hunnit kolla mer på alternativa resemedel. Ett nattåg ned till Berlin kan vara ett alternativ men har inte hunnit kolla kostnaden på det och bilen är nog inte alls ett alternativ.

Om du själv är intresserad av julmarknader i Berlin finns det mer att läsa på Vagabond och julmarknaden vi ska gå på är Klunkerkranich julmarknad som börjar den 28e November till den 20e December. Detta ska vara en av de lite bättre marknaderna i Berlin fast där finns flera andra julmarknader att gå på i Berlin.

Jag kan varmt rekommendera att gå på dessa typer av julmarknader då de tillför så mycket mer än i t.ex. Sverige. Julmarknader i Sverige är pinsamt dåliga i jämförelse.

För några år sedan tog vi in på hotell i Stralsund för att prova deras julmarknad och även om Stralsund är ganska litet så var julmarknaden riktigt bra så man har ju stora förhoppningar om marknaderna i Berlin.

 

 

Resa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *