Vårat nästa inköp – åkpåse

ekologisk åkpåseNu har magen blivit ännu större och jag har börjat kunna känna lite sparkar då och då men speciellt på kvällen när jag ska sova så klart! Så det är inte alltid helt lätt att lyckas somna på grund av detta.

Vårat nästa inköp kommer bli en ordentlig åkpåse till vagnen och jag sitter just nu och försöker lära mig allt som finns att veta kring åkpåsar.

Från vad jag har läst så behöver en åkpåse vara enkel att tvätta på grund av spyor med mera och folk verkar också rekommendera naturliga åkpåsar som är tillverkade av ej giftiga material. Men detta gäller även allt annat som kläder vad jag har förstått för tydligen innehåller kläder väldigt mycket gifter som man bör undvika.

Åkpåse rekommenderar i alla fall ull eller fleece på tyget närmast barnet men jag skulle nog välja ull framför fleece då det är mer naturligt.

Linn Jung tipsar om rätt fina åkpåsar men det verkar som de har fleece närmast barnet och jag vet inte riktigt vad jag tycker om fleece egentligen. Fleece är ju ett sådant konstigt ämne som smutsar ner naturen och speciellt haven med sina plastpartiklar.

Så jag kommer nog försöka väja en med ull då det känns mer rätt att välja, måste tänka på naturen!

Petitbarnvagnar.se har en tvådelad ekologisk åkpåse jag just nu tittar på som inte är för dyr och som verkar prisvärd. Så det blir nog till att beställa en sådan.

Barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *