Beställt hem en byggsats för en redskapsbod

liten-redskapsbod-i-traDetta ska verkligen bli intressant att se för jag har nog aldrig ens varit i närheten av att bygga något sådant själv. Jag har sagt till min sambo att det är jag själv som ska bygga i hop redskapsboden för jag vill lära mig mer om byggnation för det ska inte bara vara han som bygger på hemmet.

Jag kan vara ärlig med att jag ibland faktiskt tittar på Arga Snickaren och han den där Anders säger alltid till deltagarna att båda måste kunna bygga på huset. Det är lätt att det bara blir mannen som bygger på huset och att frun tar barnen d.v.s. frun får alltid det roliga medans mannen få bara bygga.

Jag håller ju med om att det skapar ett problem men tyvärr så är faktiskt män bättre på att bygga än kvinnor OM man tittar rent generellt på det. Men det beror ju på att männen antagligen har det större intresset för byggnation medans kvinnorna inte har det. Så på automatik blir det ju sambon som får utföra bygget då de har mer kunskap (oftast).

Men denna gången har jag sagt till honom att jag själv vill bygga ihop redskapsboden för det är mitt egna lilla projekt som jag vill klara av själv. Jag kommer så klart behöva fråga honom om några saker under bygget men jag får se det som att jag lär mig något. Jag vill inte att han alltid ska känna att det är han som ska bygga för det blir inte riktigt schyst tillslut.

Usch nu låter jag så politiskt korrekt som jag inte gillar att vara men det är lite sanning i det och som kvinna vill man kunna klara sådana här saker. Man vill inte vara bunden till könsroller.

Jag fick idén när jag tittade efter utomhusbelysning på byggahus så av en slump så hamnade jag på redskapsbod och det är där jag tog beslutet att beställa en liten redskapsbod i trä som jag får måla till våren, förutsatt att jag lyckas få ihop det till snarast. Tyvärr var leveranstiden nästan tre veckor men jag hoppas det dyker upp snart så jag kan sätta igång snarast.

 

Hemmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *